KezdőlapHírekKérdezzen tőlünk!EseményekLinkekKapcsolatX
2022. január 15. (szombat) 12:43

Élelmiszer-biztonság: nyártól tilos lesz az E171 élelmiszer-adalékanyag használata

Hírek
Az Európai Bizottság betiltotta a titán-dioxid élelmiszer-adalékanyagként (E171) történő használatát A tilalom hat hónapos átmeneti időszakot követően lép majd életbe

Az Európai Bizottság betiltotta a titán-dioxid élelmiszer-adalékanyagként (E171) történő használatát. A tilalom hat hónapos átmeneti időszakot követően lép majd életbe. Ez azt jelenti, hogy idén nyártól a gyártók nem adhatnak hozzá titán-dioxidot az általuk előállított élelmiszertermékekhez. A tagállamok egyhangúlag támogatták a Bizottság tavaly nyáron előterjesztett javaslatát, mely az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) tudományos szakvéleményén alapult. Szakvéleményében az EFSA arra a következtetésre jutott, hogy a titán-dioxid a továbbiakban már nem tekinthető biztonságosnak ahhoz, hogy a vegyületet élelmiszer-adalékanyagként használják.
 

A teljes sajtóközlemény (angolul – 2. hír)
 

További információk (angolul)

Vissza